Европейската комисия ще разследва България, след като стана ясно, че руската петролна

...
Европейската комисия ще разследва България, след като стана ясно, че руската петролна
Коментари Харесай

Заради “Лукойл“ - Европейската комисия ще разследва България

Европейската комисия ще проверява България, след като стана ясно, че руската петролна компания „ Лукойл “ се е възползвала от малка врата в глобите на Европейски Съюз, с цел да събере 1 милиард евро за военните потребности на Кремъл, заяви POLITICO.
Прочетете още
Възползвайки се от освобождението от възбраната на Европейски Съюз за съветски нефт, контрактувано предходната година, България разрешила на милиони барели нефт от Москва да доближат до притежавана от Русия рафинерия на нейна територия, която по-късно изнесла разнообразни рафинирани горива в чужбина, в това число в страните от Европейски Съюз.

„ Обърнахме внимание на това и поискахме пояснение от българска страна “, сподели почитан чиновник на Комисията, който изискал анонимност.

„ Вярно е, че тези дерогации и изключения могат да основат проблеми “, сподели служителят, добавяйки, че „ се опитваме да ги премахнем последователно, само че не мога да скрия обстоятелството, че към момента има няколко дупки тук и там “.

Изданието написа, че малката врата е разрешила Русия да прибере почти 983 милиона евро, като също по този начин е генерирала съвсем 500 милиона евро облаги за притежателя на рафинерията „ Лукойл “.

На България й бе позволено да внася съветски недопечен нефт по море предходната година, откакто посочи, че доставките са нужни за нейната енергийна сигурност, написа още изданието, написа БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР